sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Rautatea si invidia nasc monstrii..

M-am gandit ca ar fi "practic" sa ne indreptam pentru o secunda, insa nu pentru mai mult, atentia asupra rautatii si invidiei oamenilor..
Eu cred cu tarie in bunatatea oamenilor si in capacitatea lor de schimbare si din acest motiv ma socheaza de fiecare data rautatea si invidia..

Ce parere am eu despre acesti oameni? aceeasi parere pe care o am si despre o persoana care barfeste si ii vorbeste pe altii de rau, asa "gratuit", adica foarte proasta..consider ca numai persoanele cu caractere dubioase si indoielnice pot avea astfel de manifestari..preocuparea asta constanta de "a discuta" oamenii si de a-i denigra reprezinta, din punctul meu de vedere, o caracteristica a persoanelor care nu au acces la cultura, la educatie, la bun-simt si a caror stima de sine este foarte scazuta..cum bine zicea un prieten drag sufletului meu, elita firava a societatii preocupata de tot ceea ce inseamna can-can si care iubeste circul nu este de luat in seama nici chiar pentru amuzament.. nu are rost sa iti consumi timpul si energia cu astfel de ineptii..

Nu pot spune ca nu ma deranjeaza felul in care se creeaza diverse povestiri fantasmagorice, insa ceea ce ma linisteste este insasi esenta care da nastere acestor povestiri si anume, o minte tulburata de idei eterogene si lipsite de sens..cum sa fii suparat pe o persoana "bolnava"?!.. 

Bineinteles ca intotdeauna vor exista minti inguste care sa asculte si sa creada tot ceea ce li se prezinta, insa cu siguranta exista si oameni inteligenti, de calitate si cu mult discernamant care nu apleaca urechea la astfel de barfe..

Daca veti observa mai atent aceste persoane, veti vedea  ca sunt persoane foarte triste si nefericite, care se detesta profund si care incearca prin atitudinea pe care o manifesta sa-si ascunda frustrarile si neimplinirile personale..

Nimeni nu este perfect, acest lucru este clar..toti avem defecte si cu siguranta nu ne comportam potrivit intotdeauna.. dar cine esti tu sa judeci comportamentul meu cand tu nu esti in stare sa-ti controlezi propriul comportament?..acesti oameni nu inteleg ca nu este nici pe departe o onoare sa scornesti tot felul de minciuni si calomnii despre oameni, doar asa pur si simplu, fara vreun motiv anume..

Cred ca unul dintre motivele foarte importante care ii determina pe anumiti oameni sa aiba o astfel de manifestare este propria lor degradare sufleteasca si lipsa iubirii din viata lor..

Ce se intampla atunci cand inconstienta si nedreptatile acestor persoane iti influenteaza profund viata?..nu ai decat sa privesti partea buna a lucrurilor si anume, sa observi atitudinea persoanelor dragi tie cu privire la aceste aspecte..cine tine cu adevarat la tine si te apreciaza nu va asculta niciodata murmurul inabusit al gurilor vesnic neastupate..asa vei putea "face curatenie" in jurul tau, cine merita si cine nu sa iti fie prin preajma..deci, lucrurile nu trebuie luate in tragic.. exista viata si dupa barfe si rautati.. oricum nimic nu ramane neplatit in lumea aceasta..doar simplul fapt ca acesti oameni isi traiesc nefericirea si ca se afla intr-o stare permanenta de neputinta de a-si depasi conditia, ii face sa plateasca cu varf si indesat..

Creeaza-ti propria ta lume in care oamenii iubesc si nu se dispretuiesc..o lume in care oamenii construiesc,  nu distrug..o lume in care oamenii sunt demni si nu se preteaza la barfe, josnicii, minciuni si ineptii degradante..si o lume ale carei chei numai tu sa le detii pentru a putea controla "traficul intern"..

Traieste frumos si demn si crede pana la ultima bataie a inimii tale in lumea ta deosebita!

Nu lasa zgomotul opiniilor celorlalti sa sugrume vocea ta interioara!



Cu drag,

Andreea.



Un comentariu: